Byggsystem

TMK-teknik är ett av de fåtal företag i Sverige som Bosch Rexroth utsett till partner för försäljning av deras byggsystem. Byggsystemet är avsett för professionella applikationer i främst tillverkningsindustrin. I systemet ingår en stor mängd olika komponenter. Med dessa komponenter och egentillverkade delar bygger vi sådant som: maskinstativ, dragskåp, flyttbara splitterskydd et cetera.

Vi kan leverera allt ifrån rena lagervaror, via bearbetade profildelar och byggsatser till färdiga aluminiumkonstruktioner. Vi kan både göra monteringen i vår verkstad och hos er. Vad ni än väljer så genomförs montagen alltid av välutbildad, van och kunnig personal.

Picture-586_crop   Picture-596_crop   Picture-597_crop

Några fördelar med Bosch Rexroths byggsystem:

+ Flexibelt
+ Robust
+ Korrosionshärdigt
+ Enkelt att modifiera eller komplettera existerande lösningar
+ Konstruktionerna blir ofta billigare jämfört med ifall de till exempel vore svetsade, detta bland annat eftersom det i systemet finns en hel mängd standardfästen för olika komponenter
+ Det är lättare att hålla måttnoggrannheten jämfört med svetsade konstruktioner

Byggsystem & materialhantering

Exempel på konstruktioner 

Fordonsmonterad informationsskylt

MaxiSign RGB är en mobil informationsskylt avsedd att monteras på lastbilar och arbetsfordon som används vid vägarbeten. Syftet med den är i dessa fall att informera övriga vägtrafikanter om att efter skylten pågår vägarbete. Dess konstruktion gör det möjligt att från fordonets förarhytt via enkla kommandon på en manöverpanel byta mellan en stor mängd olika bilder utan att lämna hytten. Manöverpanelen sitter monterad vid förarplatsen och på displayens symboler kan föraren när som helst kontrollera vilket budskap som för tillfället visas. Budskapen skapas av lysdioder i tre färger (röd, grön och blå), som i princip kan kombineras till vilka färger och budskap som helst.

Bakom den delen av skylten finns en del med enfärgade lysdioder, som skapar blinkande pilar samt andra symboler. Den delen kan höjas ovan skylten med hjälp av en 24 V linjärmotor. Tillverkaren Vicky Teknik AB har gett TMK förtroendet att konstruera och löpande tillverka stativen till dessa och andra skyltar i deras sortiment.

byggsystem-trafik

Rack för elektronikprodukter

3 st lådor med teleskopfunktion och rostfritt hyllplan. Varje hyllplan kan belastas med 25 kg i utdraget läge. Alla hyllplan kan vara utdragna samtidigt. Stommen är uppbyggd med aluminiumprofiler och 4 st svängbara hjul varav 2 st låsbara. Dörren är försedd med klar polycarbonat som är väldigt slagtåligt. Dörren har även ett låsbart handtag som är tillverkad i aluminium. Väggar och tak är gjorda av vitlackerad MDF 8 mm. Den bakre väggen har även uttag för inkommande kablar och slangar.

Teknisk beskrivning av skåp 1500x600x550. Enligt ritning SS10037. Höjd 1745 mm för skåp 1500 respektive 1245 mm för skåp 1000. Bredd 730 mm. Djup 670 mm. Djup med tippskydd 853 mm. Vikt 105 kg.  Se CAD-ritning

Picture_610

Medicin- / dataskåp

3 st hyllplan med sektionsavdelare och hyllplan av aluminium. Stommen är uppbyggd med aluminiumprofiler och 4 st svängbara hjul varav 2 st låsbara. Teknisk beskrivning av skåp: Höjd x Bredd x Djup och övriga specifikationer kundanpassas efter behov.

Picture_DSC02405

Världsledande företag på kundlistan

Bland våra kunder av lösningar och produkter finner man bland annat Volvo, Scania, Dynamate, Autoliv, Ericsson, IKEA och Astra.

Katalog över Bosch Rexroth bassortiment

CI_Basic_Mechanical_Elements_001_w734
Bosch Rexroth Bassortiment

 

Katalog över Bosch Rexroth linjärteknik

6364_238_134_blue_w238
Bosch Rexroth Linjärteknik

För en diskussion om huruvida vi med byggsystemet skulle kunna lösa just Era problem,
kontakta Anders Ryding på tel 08-4499780, e-mail: anders@tmk-teknik.se.